6 τεχνολογικές προτάσεις για κάθε επιχείρηση

6 τεχνολογικές προτάσεις για κάθε επιχείρηση

Οι επιχειρήσεις στις μέρες μας για να είναι ανταγωνιστικές και ευέλικτες θα πρέπει να επενδύσουν στο τομέα της τεχνολογίας. Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε 6 τεχνολογικές προτάσεις στο κλάδο του online marketing και στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της κάθε επιχείρησης γενικότερα που κανένας επιχειρηματίας δεν πρέπει να απορρίψει.

Οι 6 τεχνολογικές προτάσεις μας είναι οι εξής:

1. Ιστοσελίδες φιλικές για κινητά και υψηλές αναλύσεις.

Οι περισσότεροι χρήστες που επισκέπτονται ένα site χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Γι αυτό το λόγο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να φροντίσει η ιστοσελίδα που διαθέτει η επιχείρηση του να είναι φιλική προς τα κινητά. Επιπλέον οι αναλύσεις των οθονών με τα χρόνια αυξάνονται, συνέπως οι ιστοσελίδες πρέπει να είναι προσεγμένες και για τις υψηλές αναλύσεις εξίσου.

2. Cloud ERP και εφαρμογές

Το μέλλον των εφαρμογών βρίσκεται στις cloud λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι καμία επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να αγοράζει μεγάλο και ακριβό τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να λειτουργούν τα προγράμματα της καθώς οι βάσεις βρίσκονται στο “σύννεφο”. Τα κόστη των επιχειρήσεων μειώνονται και η συντήρηση του εξοπλισμού είναι μικρότερη.

3. Ιστοσελίδες φιλικές προς τη Google

Κακά τα ψέμματα η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει ο κάθε επιχειρηματίας να φροντίσει ώστε η ιστοσελίδα της επιχείρησης του να είναι όσο πιο δυνατον φιλική προς τη Google. Ο δυνητικός πελάτης που ψάχνει για το προιόν ή την υπηρεσία σας πρέπει να φτάνει στην ιστοσελίδα σχετικά εύκολα. Ετσι λοιπόν θα πρέπει να εφαρμοστεί η τεχνική του SEO για την ιστοσελίδα σας ώστε να εμφανίζεται σε καλύτερη θέση στα αποτελέσματα της Google. Γιατί όπως είχα διαβάσει και κάποτε στο internet “δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να κρύψεις κάτι στο internet από τη δεύτερη σελίδα της Google”.

4.VOIP

To VOIP είναι η τηλεφωνία μέσω internet. Στις μέρες μας αυτη η τεχνική είναι πολύ διαδεδομένη ακόμα και για οικιακούς χρήστες. Ειδικότερα όμως για τις επιχειρήσεις αποτελεί εργαλείο ευεληξίας και παραγωγικότητας. Το VOIP σας επιτρέπει να έχετε το πλήρη έλεγχο των εισερχόμενων/εξερχόμενων κλήσεων. Παρέχονται σε χαμηλό κόστος πολλαπλά κανάλια φωνής και η διαχείρηση του τηλεφωνικού σας κέντρου είναι πιο δυναμική και ελαστική. Σε πολλές πειρπτώσεις παρέχονται και τεχνολογίες cloud που αναφέραμε και πιο πάνω.

5. Email Marketing

Παλιά αλλά διαχρονική μέθοδος το email marketing κάνει τη διαφορά σε ένα κόσμο περικυκλωμένο από διαφημίσεις στα social media. Ένα σωστό email marketing μπορεί πιο εύκολα να βρει ένα υποψήφιο πελάτη από ότι άλλου είδους διαφημίσεις. Προσοχή όμως αυτή η τεχνική είναι εύκολο να θεωρηθεί spam. Για μια εταιρεία είναι μεγάλο προνόμιο και ευθύνη φυσικά να έχει μεγάλη λίστα ενεργών emails.

6. Ασφάλεια

Είναι πολύ σημαντικό από τη πιο μικρή εταιρεία μέχρι τη πιο μεγάλη το θέμα της ασφάλειας. Γι αυτό το λόγο κάθε επιχειρηματίας πρέπει να επενδύσει σε εξοπλισμό είτε software είτε hardware για να εξασδαλίσει την ψηφιακή του ασφάλεια.

Αυτές ήταν 6 τεχνολογικές προτάσεις για μια σύγχρονη εταιρεία που αφορούν online marketing αλλά και τον τεχνολογικό εξυγχρονισμό της γενικότερα.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε share ή εγγραφείτε στα social media μας ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι για νέα μας άρθρα.