Πώς να βγάλεις χρήματα μέσω ίντερνετ;

internet χρήματα

Στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά κι της εκρηκτικής ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν τρόπους να βγάλουν χρήματα μέσω διαδικτύου. Έτσι λοιπόν αναζητούν στο google προτάσεις κι ιδέες που θα τους αποφέρουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό το μήνα ως συμπλήρωμα του μηναίου τους κορβανά ή ακόμα κι για πλήρη αντικατάσταση της βασικής τους δουλειάς. Αν αυτό που σας περιγράφω το βρίσκεται απίθανο δεν είναι, υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που το έχουν πετύχει σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όπως προσπαθούν να σας τα παρουσιάσουν όλοι αυτοί οι οδηγοί που θα βρείτε σε ελληνικές κι ξένες ιστοσελίδες.

Για την ακρίβεια αν διαβάσετε κάποιον οδηγό ή δείτε κάποιο βίντεο με κάποιον guru του διαδικτύου να σας περιγράφει το πόσο εύκολο είναι να βγάλεις χρήματα ή να σας παρουσιάζει τη πλούσια ζωή του, ένα είναι το σίγουρο ότι σας λέει ψέματα. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Δε σας κρύβω ότι κατά καιρούς προσπάθησα κι εγώ να αξιοποιήσω τις συμβουλές που έβρισκα στο ίντερνετ για μεθόδους κι τεχνικές ώστε να έχω έναν όχι κι τόσο κοπιαστικό εισόδημα. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα να χάνω κι λίγα χρήματα χωρίς να βγάζω ούτε ένα ευρώ. Θα μου πείτε τώρα ότι ίσως κάτι δεν έκανα καλά, ίσως θα σας απαντήσω. Το σίγουρο είναι ότι με την ενασχόληση μου με το αντικείμενο απέκτησα την πείρα ώστε να γράψω το παρόν κείμενο που σε κάποιους μπορεί να φανεί κι χρήσιμο.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι να βγάλεις από κάποια cents μέχρι πολλά ευρώ, αν είσαι από τους λίγους που τα έχουν καταφέρει. Στο παρών άρθρο θα αναφέρω πέντε τρόπους τους οποίους θεωρώ πιο πιθανούς να αποδώσουν με πολύ δουλειά κι προσωπικό χρόνο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

  1. Video στο Youtube

Μια παροιμία λέει μια εικόνα χίλιες λέξεις. Φαίνεται πως ισχύει καθώς η μετάδοση ενός βίντεο μπορεί να προσελκύσει πολύ πιο εύκολα κόσμο από το να διαβάσεις κάποιος ένα άρθρο. Το Youtube λοιπόν με αναρίθμητους επισκέπτες μπορεί να προσφέρει ένα εισόδημα, αν  οι συνδρομητές στο κανάλι σας είναι πάνω από  1000 κι οι ώρες παρακολούθησης 4000. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ενδιαφέρον περιεχόμενο ώστε ο θεατής να είναι διατεθειμένος να το δει αλλά κι να εγγραφεί στο κανάλι σας ώστε να παρακολουθήσει επόμενα βίντεο σας.

  1. Web development και web design

Αυτή η κατηγορία προϋποθέτει μια παραπάνω εξειδίκευση από την πρώτη καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ή να έχετε σπουδάσει το αντικείμενο. Μπορείτε να βρείτε πολλές αγγελίες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό που ζητάνε ανθρώπους για σχεδιασμό ή ανάπτυξη ιστοσελίδων. Μία ιστοσελίδα για τέτοιες θέσεις αλλά κι όχι μόνο είναι το freelancer

  1. Δωρεά(donation)

Πρέπει να ανακαλύψετε κάτι το οποίο είστε πολύ καλοί ώστε ο άνθρωπος που σας ακολουθεί κι σας παρακολουθεί να θέλει να σας κάνει κάποια δωρεά ώστε να σας ανταμείψει για αυτό που κάνετε κι να σας δώσει κίνητρο  να συνεχίσετε. Αναφέρω αυτό το τρόπο σαν τους πιο πιθανούς τρόπους να βγάλεις παραπάνω χρήματα, πάρα ότι αναφέρω κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που μπορείς να το πετύχεις αυτό. Υπάρχουν παραδείγματα με ανθρώπους που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια κι οι δωρεές είναι μεγάλες. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο να έχετε εισόδημα από δωρεά καθώς φαίνεται η αφοσίωση του κοινού σας.

  1. Podcasts

Τα podcasts είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό κι τώρα σιγά σιγά έρχονται στην Ελλάδα. Αποτελούν ηχογραφημένα μηνύματα που στόχο έχουν να αναλύσουν κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα. Σαν μια ραδιοφωνική εκπομπή που την ακούτε γιατί σας αρέσουν οι απόψεις που ακούγονται ή ο εκφωνητής.

  1. Blog

Από τη λίστα των πέντε τρόπων δε θα μπορούσε να λείψει το blog. Είναι από τους πιο παλιούς τρόπους, πάντα διαχρονικός αλλά κι πολύ δύσκολος. Θέλει ώρες καθημερινής δουλείας κι το εισόδημα που θα σας φέρει όπως κι με τους παραπάνω τρόπους δεν είναι εγγυημένο. Υπάρχουν εκατοντάδες blog στον ελλαδικό χώρο τα οποία έχουν μηδενικό εισόδημα. Παρόλα αυτά όποιος έχει μεράκι κι του αρέσει να γράφει είναι κι αυτός ένας τρόπος ανάμεσα στους υπόλοιπους.

 

Γενικά για να κλείσω το θέμα, στο οποίο θα επανέλθω με αναλυτικότερα στοιχεία κι συμβουλές, ο κόσμος του ίντερνετ είναι σαν την κανονική ζωή. Έχει ακριβώς τις ίδιες δυσκολίες, πολλές φορές κι παραπάνω καθώς ανταγωνίζεσαι όχι μόνο τον «διπλανό» σου αλλά ολόκληρο το κόσμο.

Εσείς έχετε ποτέ προσπαθήσει να βγάλετε χρήματα μέσω ίντερνετ; Με ποιόν τρόπο;