Οι καλύτεροι password managers για το 2022

password managers - techunter

Οι λογαριασμοί μας σε διάφορες ιστοσελίδες πληθαίνουν με το καιρό. Εκτός αυτού, οι κωδικοί μας γίνονται ολοένα και πιο σύνθετοι. Για την εγγραφή μας σε οποιοδήποτε site, ο κωδικός πρέπει να περιλαμβάνει αριθμούς, μικρά/κεφαλαία γράμματα, σύμβολα και να είναι τουλάχιστον 8 χαρακτήρες. Αν λάβουμε υπόψιν μας, ότι θα ήταν συνετό να χρησιμοποιούμε σε κάθε λογαριασμό που διαθέτουμε διαφορετικό password για λόγους ασφαλείας, τότε η απομνημόνευση των κωδικών είναι πολύ δύσκολη. Το πρόβλημα λύνουν οι password managers.

Οι password managers αποθηκεύουν τους κωδικούς μας με ασφάλεια. Χάρη σε αυτά τα λογισμικά, αυξάνουμε την ασφάλεια μας, καθώς μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικά password για κάθε λογαριασμό μας, χωρίς φόβο μην τον ξεχάσουμε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα σύνθετο κωδικό που θα ξεκλειδώνει όλους τους υπόλοιπους. Εν έτη 2022 τέτοιου είδους προγράμματα κρίνονται απαραίτητα για τον καθένα μας.

Οι καλύτεροοι password managers δωρεάν και επί πληρωμή.

Bitwarden

Ο καλύτερος δωρεάν password manager. Η δωρεάν του έκδοση περιλαμβάνει συγχρονισμό από πολλές συσκευές χωρίς περιορισμούς. Είναι συμβατός με όλα τα λειτουργικά συστήματα (windows, mac, linux, android, ios) και είναι εξαιρετικά ασφαλής. Υπάρχουν επεκτάσεις για απευθείας εγκατάσταση στο browser σας (chrome, edge, safari κτλ). Ίσως ένα αρνητικό που προσωπικά δεν με ενοχλεί, είναι η έλλειψη ειδοποιήσεων.

LastPass

Αν θέλετε να έχετε τον καλύτερο password manager επί πληρωμή τότε το LastPass είναι καταλληλότερη επιλογή. Το επί πληρωμή πακέτο περιλαμβάνει συγχρονισμό σε απεριόριστες συσκευές, dark web monitoring για τους λογαριασμούς σας, 1GB cloud χώρο αποθήκευσης, τεχνική υποστήριξη και πολλές επιπλέον λειτουργίες.  Όπως και το Bitwarden είναι συμβατό με όλα τα λειτουργικά συστήματα και διαθέτει επεκτάσεις για το browser σας. 

Χρησιμοποιείτε κάποιο από τα παραπάνω λογισμικά; Αν ναι, γράψτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας ή προτείνετε το δικό σας password manager που θεωρείτε καλύτερο.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε share ή εγγραφείτε στα social media μας ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι.