Οι καλύτεροι media players για windows

media players - vlc - mpc

Στην εποχή της εικόνας κι του βίντεο στην οποία ζούμε, κρίνεται απαραίτητο ο media player μας να παίζει όλα τα βίντεο μας απροβλημάτιστα. Στο παρών άρθρο έχω επιλέξει τους δύο καλύτερους media player που θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν σε κάθε υπολογιστή.

1.VLC

Το vlc είναι από τους καλύτερους media player που κυκλοφορούν κι ίσως από τους πιο γνωστούς . Παίζει σχεδόν τα περισσότερα αρχεία βίντεο κι είναι  εντελώς δωρεάν. Το vlc είναι ανοιχτού κώδικα κι περιέχει διάφορες επιλογές παραμετροποίησης. Μέσα στα πολλά πλεονεκτήματα του είναι ότι είναι διαθέσιμος σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες. Άρα λοιπόν είναι πολύ καλή επιλογή κι για το κινητό σας. Επιπλέον μπορεί να εγκατασταθεί κι σε παλιά λειτουργικά συστήματα όπως windows XP SP3. Μπορείτε να κατεβάσετε το vlc από εδώ.

2.Media Player Classic – Home Cinema

Θεωρώ το media player classic – Home Cinema από τους πιο καλούς media player. Φανταστείτε ότι παίζει περισσότερα αρχεία κι από το VLC. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα βρείτε αρχείο που δε θα το αναπαράγει το MPC. Επιπλέον προσφέρει πολύ καλή ποιότητα ήχου. TO MPC όπως κι το VLC υποστηρίζεται από παλιότερα λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί media players στην αγορά που είναι εξίσου πολύ καλοί αλλά δεν κρίνω σκόπιμο να σας δώσω μία λίστα με δέκα επιλογές όπως κάνουν τα περισσότερα sites, όταν εγώ θεωρώ τους δύο που ανέφερα πιο απαραίτητους. Το VLC και MPC αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για κάθε υπολογιστή ώστε να μην υπάρχει αρχείο που να μη μπορεί να αναπαραχθεί.

Το kodi και το plex που κι αυτοί θεωρούνται media players κι τους οποίους ίσως έχετε ακουστά, αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους κι θα τους αναλύσουμε σε σχετικό άρθρο.

Πείτε μας, εσείς ποιο media player χρησιμοποιείται; Αν βρήκατε χρήσιμο το παρών άρθρο αφήστε μας ένα σχόλιο ή κάντε share ώστε να το μάθουν κι οι φίλοι σας.