Εκτυπωτές και προβλήματα που εμφανίζονται

Εκτυπωτές- Techunter

Χρησιμοποιούμε εκτυπωτές στο γραφείο ή στο σπίτι. Γενικότερα είναι ένα μηχάνημα που μπορεί η χρήση του τα τελευταία χρόνια να φθίνει, παρόλα αυτά υπάρχει ενεργά στη καθημερινότητα μας.

Πολλές φορές όμως οι εκτυπώτες παρουσιάζουν προβλήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μας νευριάζουν και να δυσκολεύουν τη δουλειά μας.

Από τα συχνότερα προβλήματα ενός εκτυπωτή είναι η επικοινωνία με τον υπολογιστή, το μήνυμα σφάλματος που μπορεί να αφορά τα μελάνια ή ακόμα και να βγάζει λευκή σελίδα. Τι κάνουμε όμως για να ελέγξουμε τι πρόβλημα υπάρχει στον εκτυπωτή;

Σφάλμα σύνδεσης

Όταν ο εκτυπωτής δεν επικοινωνεί με τον υπολογιστή και δώσουμε εκτύπωση θα εμφανιστεί μήνυμα ότι ο εκτυπωτής είναι σε παύση κάτω δεξία. Επίσης στον πίνακα ελέγχου των windows στις συσκευές και εκτυπωτές το εικονίδιο του συγκεκριμένου εκτυπωτή φαίνεται αχνό.

Επαννακινήστε τον υπολογιστής και τον εκτυπωτή και δοκιμάστε ξανά. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε το βύσμα usb αν είναι σωστά τοποθετημένο στη περίπτωση που ο εκτυπωτής σας είναι με καλώδιο συνδεδεμένος.

Αν ο εκτυπωτής ειναι δικτυακός ελέγξετε τις ρυθμίσεις του εκαστοτε εκτυπωτή για τη σύνδεση του στο δίκτυο που διατίθονται από τον εκάστοτε κατασκευαστή.

Μελάνια

Αν τα μελάνια που έχετε τοποθετήσει δεν είναι αυθεντικά παρόλα αυτά ο εκτυπωτής δουλεύει κανονικά αγνοήστε οποιδήποτε μήνυμα και σας εμφανίζεται.

Υπάρχει η περίπτωση όμως ο εκτυπωτής να μην αναγνωρίζει τα μελάνια τα οποία έχετε τοποθετήσει. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να τα αλλάξετε.

Επιπλέον τα μελάνια όσο και αν δεν το γνωρίζετε έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι και αυτός ένας λόγος που μπορεί να μην τυπώνει ένα μελάνι που μόλις αγοράσατε.

Λευκή σελίδα

Δίνετε εκτύπωση και ο εκτυπωτής βγάζει λευκή σελίδα ή δεν αναγνωρίζει ένα από τα μελάνια ενώ είναι γεμάτα και μέχρι πρότινος τύπωνε κανονικά.

Σε αυτή τη περίπτωση είναι να έχει βουλώσει η κεφαλή και πρέπει να την καθαρίσετε. Υπάρχουν διάφορα βίντεο στο youtube για τον εκάστοτε εκτυπώτη που έχετε και δείχνουν το τρόπο που καθαρίζεται.

Αν δε δουλέψει ύστερα και από το καθάρισμα τότε χάλασε η κεφαλή του εκτυπωτή αν πέρνει μελάνια ή το τύμπανο για laser εκτυπωτές.

Ανάλογα το μοντέλο του εκτυπωτή, μιλήστε με τον κατασκευαστή του ή κάποιον τεχνικό για επισκευή.

Σε οικιακούς εκτυπωτές που η τιμή τους φαντάζομαι κινείται σε χαμηλά επίπεδα, η λύση είναι η αγορά καινούργιου καθώς δε συμφέρει η επισκευή και επιπλέον οι εταιρείες δίνουν refurbished μοντέλα καθώς δύσκολα να βρεθεί ανταλλακτικό.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε το share ή εγγραφείτε στα social media μας ώστε να μένετε πάντα ενημερωμένοι για νέα μας άρθρα