Κάντε τη μπαταρία του κινητού σας να αντέχει (+Extra tip)

χαμηλή μπαταρία android smartphone

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους περισσότερους ανθρώπους είναι η εξάντληση της μπαταρίας του κινητού. Κάθε χρόνο όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες κινητών αυξάνουν τις τεχνικές προδιαγραφές, ώστε τα κινητά μας πλέον να έχουν καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα, καλύτερη οθόνη κι τώρα πια να είναι κι 5G. Μέσα σε όλες αυτές τις αναβαθμίσεις οι εταιρείες προσπαθούν να χωρέσουν κι μεγαλύτερες μπαταρίες ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Δεν είναι απόλυτο αλλά μη θεωρείται κι δεδομένο επειδή ένα κινητό έχει μεγαλύτερη μπαταρία ότι συνεπάγεται κι με μεγαλύτερη διάρκεια. Η διάρκεια εξαρτάται απ’ την κατανάλωση των τεχνικών μερών του εκάστοτε κινητού αλλά κι τη διαχείριση του λειτουργικού του.

Στο παρών άρθρο θα σας δώσω κάποιες συμβουλές για καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας ώστε να μη εξαρτάστε συνέχεια από powerbanks ή να ψάχνεται συνέχεια πρίζα.

1.WIFI η πρώτη μας επιλογή

Το δεδομένα κινητής τα θεωρώ τον δεύτερο παράγοντα ο οποίος καταναλώνει τη μπαταρία του κινητού μας πιο γρήγορα. Ο πρώτος είναι η οθόνη, αλλά κινητό χωρίς οθόνη γίνεται; Σίγουρα όχι! Χωρίς δεδομένα όμως γίνεται, όταν είμαστε σε χώρους που υπάρχει δίκτυο wifi. Άρα όταν υπάρχει διαθέσιμο wifi να είναι η πρώτη σας επιλογή. Επιπλέον καλό θα ήταν να περιορίσετε την άσκοπη χρήση των δεδομένων κι για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας αλλά κι για λόγους κατανάλωσης ΜΒ. Όπως ξέρουμε όλοι δεν διατίθενται απεριόριστα από τους παρόχους.

2. Κλείστε τους περιττούς αισθητήρες κι εργαλεία

Ένα smartphone διαθέτει πολλούς τρόπους σύνδεσης και καταγραφής κινήσεων.  Τέτοιοι είναι το GPS, NFC, BLUETOOTH κι διάφορα άλλα gestures που διαθέτει το κάθε κινητό. Αν όλα αυτά δε τα χρησιμοποιείται εκείνη την ώρα, είναι κρίμα να είναι ανοιχτά.

3. Wallpapers και Widgets

Αποφεύγετε γενικά τα wallpapers για τις αρχικές οθόνες ή οθόνες κλειδώματος των κινητών σας που είναι κινούμενες. Καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία απ’ τις απλές εικόνες. Επίσης πριν βάλετε ένα widget σκεφτείτε αν το χρειάζεστε πραγματικά, αν όχι μη το βάλετε. 

4.Φωτεινότητα, ειδοποιήσεις, δόνηση

Ρυθμίστε τη φωτεινότητα του κινητού σας στο αυτόματο. Όπως σας ανέφερα κι πιο πάνω η οθόνη του κινητού μας είναι ο νούμερο ένας παράγοντας κατανάλωσης της μπαταρίας, γιατί να μη έχουμε την φωτεινότητα στο αυτόματο εφόσον βλέπουμε το ίδιο καλά. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών που δε χρησιμοποιείται συχνά, τρέχουν στο παρασκήνιο κι σας τρώνε μπαταρία. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να απενεργοποιήσει κι τη δόνηση.

Extra tip: Η σωστή φόρτιση της μπαταρίας είναι στο 40% περίπου. Η μπαταρία έχει μικρότερη διάρκεια ζωής όταν την αφήνουμε κι αδειάζει τελείως.

Αν σας φάνηκε χρήσιμο το παρών άρθρο μας κάντε share και like στη σελίδα μας στο Facebook ή στο Twitter ώστε να μένετε ενήμεροι για όλα μας τα άρθρα.

Και μη ξεχνάτε μένουμε σπίτι! Μάθετε εδώ πως!